Pers

Nieuw

 • Persbericht, 08 oktober 2013

  Jongeren uit de hele wereld maken samen keuzes


  Op 11 oktober organiseert Colruyt Group in samenwerking met Zuiddag het jongerenevent ‘Make a Choice’. Jongeren uit Peru, Indonesië en België zullen elkaar ontmoeten in de kantoren van Colruyt Group. Ze zullen er debatteren over het onderwerp 'keuzes maken'. Welke waarden zetten zij voorop? Welke uitdagingen staan boven aan hun lijstje? En welke keuzes willen ze maken voor een duurzame en rechtvaardige samenleving? Ze worden tijdens het event bijgestaan door experten zoals Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

  De deelnemende jongeren doen allemaal mee aan projecten die gesteund worden door Collibri Foundation for Education of Zuiddag. De Peruvianen komen uit het project 'Proef je passie' van Vredeseilanden. Dat project wordt in 2013 ondersteund door Zuiddag. Het gaat om jonge koffieboeren die er bewust voor kiezen om een toekomst in de koffiewereld uit te bouwen en dit op een innoverende, milieubewuste en winstgevende manier.

  De Indonesische studenten kregen dankzij Collibri Foundation for Education steun gedurende hun hele onderwijsloopbaan in Indonesië. Na hun universitaire studies volgen ze drie weken lang een afsluitende stage bij Colruyt Group in België.

  Tot slot zijn er ook heel wat Vlaamse en Brusselse jongeren die in het kader van Zuiddag één dag zullen werken in de winkels of op het hoofdkantoor van Colruyt Group en hun loon afstaan ten voordele van het Peruviaanse koffieproject.

  Met het initiatief 'Make a Choice' wil Collibri Foundation for Education samen met Zuiddag jongeren uit de hele wereld nog dichter bij elkaar brengen. Het wordt ongetwijfeld een boeiend debat!

 • Persbericht, 12 september 2013

  Opbrengst recyclage werkkledij gaat naar scholingsprojecten


  Colruyt Group recycleert voortaan oude werkkledij en -schoenen. De opbrengst hiervan gaat naar Collibri Foundation for education, het fonds van Colruyt Group dat scholingsprojecten steunt in het Zuiden.

  De groep werkt hiervoor samen met de stichting Kledinginzameling Charitatieve Instellingen (KICI). KICI verzamelt oude kleren en schoenen van medewerkers in de winkels, logistieke centra en ondersteunende diensten. Kringloopwinkels verkopen de bruikbare kledij zonder logo. Onbruikbare kledij of kledij met een logo worden vervezeld. Die textielvezels verkoopt KICI aan fabrikanten die er nieuwe materialen mee maken zoals isolatie voor huizen, jeansbroeken, meubels …

  Vroeger schonk Colruyt Group de oude werkkledij en -schoenen van medewerkers aan goede doelen in het Zuiden. Maar er staan meer en meer bedrijfslogo’s op de werkkledij en de groep wilt niet dat die in beeld komen. Door kledij met logo’s te laten vervezelen, vermijdt de groep dus dat die bij het restafval terechtkomen.

  Per ingezamelde kilo krijgt Colruyt Group van KICI zo’n 5 à 8 eurocent. Vorig jaar zamelde de groep zo’n 20.000 paar schoenen en 5.140 kledingstukken in. Dat is ongeveer 28.500 kg kleren. Het bedrag dat Colruyt Group hiervoor ontving, ging integraal naar Collibri Foundation for education.

  Jan Derom, persverantwoordelijke Colruyt Group
  Gsm: 0473 92 45 10
  E-mail: jan.derom@colruytgroup.be