De projecten worden ondersteund met een vast percentage van de verkoopprijs van de producten met het ‘Collibri Foundation for education’-zegel.
Capespan: met sinaasappelboeren naar school
Capespan: met sinaasappelboeren naar school

Capespan: met sinaasappelboeren naar school in Zuid-Afrika

De steun aan dit project is afgelopen. Naast de aankoop van sinaasappelen steunde Colruyt Group het project ook met een bijdrage van 9.500 euro.

Export en begeleiding

De Capespan Foundation is een Zuid-Afrikaanse fruitexporteur. Ze ondersteunt ook sinaasappelboeren met kapitaal, opleidingen en begeleiding. Zo krijgen de boeren onderwijs, kunnen ze hun productie verbeteren en staan ze economisch sterker. In totaal krijgen een 50-tal sinaasappelboeren van de boerderijen Sun Orange en Luthando onderwijs op verschillende niveaus.

Volwassenenonderwijs

De sinaasappelboeren volgen het zogenaamde ABET-programma (Adult Basic Education and Training). Tijdens de 3 jaar durende opleiding krijgen ze Engelse les en leren ze met cijfers omgaan.

Eigen fonds

Met de winst van de sinaasappelverkoop leggen de boeren zelf een fonds aan. Dat gebruiken ze om eigendommen te kopen en te investeren in nieuw materiaal. En zo kunnen ze de productiecapaciteit weer verhogen.