De projecten worden ondersteund met een vast percentage van de verkoopprijs van de producten met het ‘Collibri Foundation for education’-zegel.
 Prodesal: jongeren leren ondernemen in Colombia
 Prodesal: jongeren leren ondernemen in Colombia

Prodesal: jongeren leren ondernemen in Colombia

De steun aan dit project is afgelopen. Colruyt Group steunde dit project met een jaarlijkse bijdrage van 20.000 euro.

De vzw Taller Prodesal brengt jongeren uit het noordwesten van Colombia samen en leidt hen op tot beginnende ondernemers.

Sport- en cultuuractiviteiten

Meer dan 250 jongeren uit de streek hebben zich verenigd in een 14-tal groepen. Zij organiseren sport- en cultuuractiviteiten, waarmee ze nog eens een 5.000-tal jongeren bereiken. Om die activiteiten te financieren, starten de deelnemers zelf kleine ondernemingen op.

Advies en startfondsen aan miniondernemingen

Van Prodesal krijgen de jonge ondernemers advies, opleidingen, permanente begeleiding en startfondsen (microkredieten). Zo leren ze tijdens hun eerste werkervaring over economie, praktische werkorganisatie, verantwoordelijkheid …

Alle kanten uit

Prodesal heeft in totaal zo’n 8.200 euro ter beschikking voor die startfondsen. Met een beperkt startkapitaal kunnen de jonge ondernemers aan de slag. De ene begint als kleine boer, een andere verhuurt wasmachines en nog een andere koopt een brommer en richt zijn eigen taxibedrijf op. De jongeren kunnen dus alle kanten uit.