De projecten worden ondersteund met een vast percentage van de verkoopprijs van de producten met het ‘Collibri Foundation for education’-zegel.
 Onze Projecten

 Onze Projecten

Onze projecten

Via giften voor onze Collibri Foundation for education en een deel van de verkoop van de producten met het ‘Collibri Foundation for education’-zegel ondersteunen we diverse projecten in verschillende delen van de wereld. Scholingsprojecten maken mensen sterker in hun eigen omgeving.

Totaal: 7 projecten
Totale opbrengst = € 1.339.009 (t.e.m. 31/3/2012)
(5 % van de opbrengst van Collibri-producten + extra giften van Colruyt Group)

 • ‘Boost’ steunt Brusselse scholieren

  Het project ‘Boost’ begeleidt 25 kansarme Brusselse scholieren. Vier jaar lang werken ze samen met de leerlingen aan onder andere hun zelfkennis en talenkennis. Zo verhogen hun slaagkansen in hun beroepsleven, het hoger onderwijs of aan de universiteit.

 • Zonnekiosken brengen licht in huis, Benin

  In veel Afrikaanse landen gebruiken ze gevaarlijke olielampen of zaklampen op vervuilende wegwerpbatterijen. Dit project wil 150 gezinnen via zonnepanelen van licht voorzien.

 • Beroepsopleiding in Colombia, School and Coffee, Santander

  Via e-learning en praktijkervaring worden ongeveer 100 jongeren opgeleid om aan de slag in de koffiesector. Zo kunnen ze blijven werken in hun eigen streek.

 • Onderwijs in Indonesië

  Kocht je dit jaar een boekentas of rugzak van Kangourou bij Colruyt of DreamLand, dan stortte Colruyt Group 1 euro ten voordele van het Indonesiëproject. In 2014 zamelden we meer dan 39.800 euro in. Met dat geld geeft Collibri onder andere aan drie jongeren de kans om een stage te volgen bij Colruyt Group in België. Dwi, Ester en Titi rondden hun hogere studies in Indonesië succesvol af en lopen eind 2014 drie weken stage. Ze leren er alle aspecten van het bedrijfsleven kennen. Een unieke ervaring die hen vooruit helpt in hun latere carrière. Naar aanleiding van ons 15-jarig bestaan zetten we Indonesië ook in 2015 in de kijker. Meer info hierover vind je binnenkort op deze website.

 • Duurzame rijst uit Benin

  Sinds 2006 werkt Colruyt Group in Benin samen met Vredeseilanden. De bedoeling is om in eigen land de productie van rijst te vergroten en minder afhankelijk te worden van import. Dankzij onze steun slaagden 5.000 rijstboeren er de laatste jaren in om de kwaliteit van hun rijst te verbeteren. Sinds 2010 is een deel van hun productie te koop in de Colruyt-winkels. Op die manier tonen de rijstboeren aan dat hun rijst voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen. Zo krijgen zij lokaal een betere prijs en dus een beter inkomen.

  Om de rijst te exporteren werd een intensieve samenwerking opgezet met alle actoren in de keten, zoals de boeren, de coöperatieven, Vredeseilanden, Boost en Colruyt. Door deze samenwerking blijven we werken aan een betere kwaliteit en informeren we onze consumenten over de verwezenlijkingen van de boeren in Benin.

  Dit project toont aan dat investeren in rijstproductie in de regio West-Afrika de moeite loont om mee te voorzien in voedselvoorziening van de groeiende steden.

 • Zuiddag

  Omdat Collibri Foundation for Education internationale uitwisseling tussen jongeren belangrijk vindt, ondersteunen we sinds 2010 als structurele partner de basiswerking van Zuiddag. Daarnaast blijven we naar aloude gewoonte de deuren open zetten voor onze Belgische jongeren op Zuiddag. In het kader van Zuiddag gaan Belgische jongeren tussen 15 en 18 jaar één dag werken in een bedrijf. Hun loon geven ze elk jaar aan een ander project in het Zuiden.

  In 2013 ging de opbrengst naar het koffieproject van Vredeseilanden in Peru. In 2014 stond het theaterproject van ‘Theater Day Productions’ voor en door jongeren in de Gaza-strook centraal. 

  Colruyt Group zorgde voor 250 jobs voor één dag.

 • Burundi: Burundese koffieboeren verenigen zich

  INADES Formation verenigt Burundese koffieboeren. Want samen staan ze sterker en zo kunnen ze een betere prijs krijgen voor hun koffie. Via tal van projecten bezorgde INADES Formation al heel wat boeren een beter leven. Colruyt Group steunt de organisatie al verschillende jaren via de verkoop van Collibri-producten, in samenwerking met Broederlijk Delen.

Meer info over afgelopen projecten

 • Colombia: onderwijs voor kinderen van koffieboeren

  Dit project heeft de nieuwe standaard gezet voor onderwijs op het platteland in de regio Kachalù. De kinderen uit koffieboerenfamilies krijgen nu onderwijs dat aangepast is aan hun kansen en context. Colruyt Group stortte jaarlijks 20.000 euro.

 • Afstandsonderwijs Ahadi

  Ahadi is een vorm van afstandsonderwijs. De ngo Caraes richt zich daarmee vooral naar jonge vluchtelingen uit Congo, Rwanda en Burundi. Zo kunnen zij een opleiding volgen. Colruyt Group steunt dit project met een jaarlijkse bijdrage van 40.000 euro.

 • Kenia en Mozambique: strijd tegen moedersterfte

  Het International Centre for Reproductive Health zorgt in Kenia en Mozambique voor moederwachthuizen. Ze begeleiden er hoogzwangere vrouwen naar een veilige bevalling. In de Dreambaby-winkels en Dreambaby Shops kon je wenskaarten kopen om dit project te steunen. In totaal steunde Dreambaby het project met 60.000 euro. De babyspecialist bedankt zijn klanten voor hun giften die dit mee mogelijk hebben gemaakt.

 • Trocaire: strijd tegen aids in Malawi

  In 200 dorpen in Malawi geeft de Ierse ontwikkelingsorganisatie Trocaire samen met een lokale organisatie infosessies over hiv en aids. Daarnaast werkt Trocaire ook aan een betere verzorging en opvang van hiv- en aidspatiënten. Colruyt Group steunde dit project in totaal met 7.500 euro.

 • Prodesal: jongeren leren ondernemen in Colombia

  De vzw Taller Prodesal geeft Colombiaanse jongeren de kans om een eigen onderneming te beginnen. Met de opbrengst van hun miniondernemingen organiseren ze sport- en cultuuractiviteiten voor andere jongeren. Colruyt Group steunde dit project met een jaarlijkse bijdrage van 20.000 euro.

 • Capespan: met sinaasappelboeren naar school in Zuid-Afrika

  Naast export zorgt de Zuid-Afrikaanse fruitexporteur Capespan Foundation ook voor ondersteuning en opleidingen aan sinaasappelboeren. Colruyt Group koopt sinaasappelen van deze exporteur, en steunde het project ook met een bijdrage van 9.500 euro.

 • ACAT: landbouwopleiding voor Zuid-Afrikaanse boerengemeenschappen

  Met de technieken die de boeren uit de provincie KwaZulu-Natal leren bij de vzw ACAT (Africa Co-Operative Action Trust), kunnen ze de opbrengst van hun oogst verhogen. Colruyt Group steunde dit project in het oosten van Zuid-Afrika met een jaarlijkse bijdrage van 19.000 euro.